TIETOA ALUSASUISTA

Miten löydän oikean kokoiset liivit?

Useimmat rintaliivit ostetaan vielä nykyäänkin markettien tai tavaratalojen "peuhukoreista", erikoistarjouksista tai muutoin vain kiireisesti, useimmiten sovittamatta , vanhan koon mukaisesti. Tutkimusten mukaan jopa yli puolet naisista käyttää vääränkokoisia liivejä. Ethän osta kenkiäkään sovittamatta, miksi sitten liivejä ?

Kannattaakin aina liiviostoksilla kääntyä joko erikoisliikkeen tai tavaratalon liiviosaston ammattitaitoisen myyjän puoleen. Hän mittaa asiakkaansa rinnan tärkeät mitat ja pystyy heti kertomaan mitkä liivit soveltuvat itse kullekin. Rintaliivejä löytyy erikoisliikkeissä kuppikoosta AA aina kuppikokoon JJ saakka, joten kenenkään ei tarvitse tyytyä vääränkokoisiin liiveihin.

Rinnan koko muuttuu vuosien saatossa

Naisen rinnat eivät pysy hormonitoiminnasta johtuen saman kokoisina koko elämän ajan, näin ollen ei samaa liivikokoa voida käyttää aina. Raskauden aikana rinnat kasvavat nopeasti ja on erittäin tärkeää, että äitiysliivit ovat hyvät ja tukevat. Imetyksen jälkeen rinnat saattavat löystyä ja liivin koko voi olla aivan eri kuin ennen raskautta.
Vaihdevuosien alkaessa rinnat jälleen turpoavat ja elimistöön saattaa kertyä nestettä, jolloin liivin koko muuttuu. Vaihdevuosina monilla naisilla rinnat jälleen pienenevät, mutta vaihdevuosien jälkeen rintojen koko saattaa painovaihteluiden myötä suurentua.
Koska rintojen koko vaihtelee hormonaalisista syistä, eikä vain painon vaihtelun myötä, on liivien sovittaminen huolellisesti ensiarvoisen tärkeää.

Tilannepukeutuminen

Päällyspukeutumisessa on itsestään selvää, että pukeudutaan tilanteen mukaan.
Sama pätee aluspukeutumiseen. Tilanne ratkaisee millaiset liivit puetaan päälle.
Arkiliiveihin kannattaa sijoittaa, sillä niitä käytetään eniten.Urheillessa on tärkeää, että liivit antavat riittävän tuen ja imevät hyvin kosteutta. Juhliin puolestaan pukeudutaan näyttäviin, pitseillä tai muilla erikoistehosteilla varustettuihin juhlaliiveihin, usein sävy sävyyn juhla-asun kanssa. Tänä päivänä kauniit rintaliivit saavat näkyä, ne ovat jopa tulleet osaksi juhlapukeutumista. Oikeat juhlaliivit kohottavat juhlamieltä ja antavat itsevarmuutta !

Miten hoidan alusasuni?

Alusasut on syytä pestä jokaisen käytön jälkeen. Niitä ei pitäisi seisottaa likaisina kovin pitkään, sillä lika lähtee kuiduista paremmin, kun tuotteet pestään mahdollisimman nopeasti. Lika kuluttaa tuotetta ja lyhentää sen käyttöikää. Noudata ehdottomasti annettuja pesuohjeita. Jos et ymmärrä tuotteeseen kiinnitettyjä pesuohjeita, kysy liivimyyjältäsi ! Älä käytä valkaisuainetta sisältävää pesuainetta värillisille tuotteille.
Käytä aina oikeaa pesulämpötilaa.
Kaarituelliset liivit, korsetit ja bodit pestään käsin, jotteivät kaarituet mahdollisesti vääntyessään riko pesukonetta. Jos kaikesta huolimatta haluat pestä alusasusi koneessa, käytä aina pesupussia ja sulje liivinhakaset ennen pesua.


UIMA-ASUJEN HOITO-OHJEITA

Nykyään käytetään uimapukuja entistä useammin myös muuhun kuin pelkkään uimiseen meri- tai järvivesissä. Kylpylöissä ja vesipuistoissa käynti on lisääntynyt
valtavasti, sen myötä myöskin uimapukujen kestoikä on lyhentynyt. Porealtaissa ja uimahallien uima-altaissa käytetään paljon erilaisia kemikaaleja, jotka voivat pilata
uima-asusi hyvinkin nopeasti, jos et hoida sitä huolella. Sama yhteisvaikutus on aurinkovoiteilla, hiellä ja kloorivedellä.

Lue uimapukuihin kiinnitetyt valmistajan antamat hoito-ohjeet huolella. Jos ohjeet eivät ole suomenkielisiä ja olet epävarma niiden ymmärtämisessä, pyydä myyjältä tarkat hoito-ohjeet.

Pitkittääksesi uima-asujen elinikää, noudata seuraavia ohjeita:

Älä jätä uimapukuasi märkänä muovipussiin tai märkään pyyhkeeseen vaan huuhtele se välittömästi käytön jälkeen kylmällä vedellä. Pese uimapuku sitten käsin hellävaraisella hienopesuaineella. Älä käytä viimeistely-/valkaisuaineita.

Älä kuivata uimapukuasi auringossa tai lämpöpatterilla. Älä myöskään käytä kuivausrumpua.

Jos käyt usein kylpylöissä, vesipuistojen liukumäessä tai porealtaassa, tarvitset
vähintään kaksi uimapukua. Lycraa sisältävät uimapuvut eivät kestä kovin hyvin
jatkuvaa hierontaa (poreet ja suihkut) tai kuumuutta (sauna).Varsinkin kylpylöiden
vesisuihkut jotka osuvat vain yhteen kohtaan kropassa (esim. selkään) saattavat
vaalentaa ao. kohdan varsin nopeasti (lycrakuitu murtuu).

Kova auringonpaahde ja kloorivesi saattaa myös vaikuttaa uima-asujen väreihin
haalistamalla niitä.

Noudattamalla yllä annettuja ohjeita saat uima-asusi kestämään pidempään.

Reklamointi

Ole aina ensin yhteydessä sinua palvelleeseen liikkeeseen. Helpoiten reklamointi onnistuu heidän kauttaan.

KULUTTAJARIITALAUTAKUNTA

Kuluttajariitalautakunnan sivuilla on ohjeita ja lomakkeita reklamaation tekemiseen. Myös kuluttajaneuvonta voi auttaa valituksessa alkuun.

Valitus ostetusta tuotteesta: pdf-lomakkeeseen suora linkki tästä . Muista myös lukea ohjeet ensin.